Når du har penge på en håndboldkamp eller Mali som vinder af African Nations Cup, er spændingen endnu større, end den ville være normalt. Og hvis du kommer rigtig tæt på at vinde et kompliceret odds, findes der ikke noget mere frustrerende, end at se et latterligt overtidsmål, som spolerer dit odds og river alle de penge fra dig.

Vi drømmer alle om de store gevinster og om at lave den oddskupon, der går hjem med et vanvittigt odds. Der findes ingen officielle oversigter med verdens største odds gevinster, men den er helt sikker på mange millioner. Kingbonus vil derimod se nærmere på to af de vildeste spil der er lavet. 

Hvem har rekorden?

Der er blevet lavet rigtig mange vanvittige odds gennem verdenshistorien, og langt de fleste af dem ender desværre også som en fiasko. Men de få gange, hvor stjernerne har stået på linje og det usandsynlige pludselige bliver sandsynligt, gør betting det hele værd.

Den heldige aalborgenser – Gevinst: 139.131 kroner

Så sent som i år havde en heldig aalborgenser held med at vinde på et odds, der ser alt andet end muligt ud. Han havde egentlig kun spillet på 5 forskellige kapme i januar, hvor håndboldherrernes VM blandt andet var i gang. Her havde han spillet på, at der den 21. januar ville være to eller flere af de seks VM-kampe som ville ende uafgjort. Det gav odds 14,00.

I kombination med det bet, havde han også spillet på fire fodboldkampe, som han skød til at ende 1-1. Den første var Mali mod Cameroun, som gav odds 7,35, ligesom kampen Chelsea mod Liverpool. Elfensbenkysten mod Guinea gav odds 9,20, mens den sidste kamp, der skulle ende 1-1, var Roma-Empoli, som gav odds 10,00.

Samlet gav alle disse kampe og spil et samlet odds på 69.580. Han ville altså for sine penge igen 69.580 gange, hvis alle disse helt usandsynlige resultater gik hjem. Det hele flaskedes sig heldigvis, selvom Empoli ventede helt til ti minutter før slutfløjtet, med at udligne i pokalkampen mod Roma.

Desværre havde vores heldige ven kun sat to kroner på kuponen, men han kunne alligevel indkassere 139.131 kroner, hvilket må siges at være en ganske fin gevinst.

Den forudseende englænder

I England har de også tradition for at oddse meget. Og nogle gange spiller de også på lidt mærkværdige ting. I 1989 gik en 40-årig mand ind hos bettingfirmaet Ladbrokes og spillede 30 pund (ca. 310 kroner) på, at sangeren Cliff Richard ville blive slået til ridder en dag. Noget der virkede helt usandsynligt dengang.

I 1995 skete netop dette, hvor Sir Cliff Richard blev den første sanger nogensinde til at modtage den ære. Den 40-årige mand hentede dog først sin gevinst i 2000. Oddset gav pengene 6.479 gange igen, så manden gik derfra med 194.400 pund, hvilket svarer til omkring 2 millioner danske kroner.

Mange succeshistorier

Der er rigtig mange succeshistorier og både danskere og nordmænd har vundet gevinster på flere millioner kroner. Ingen af disse to kuponer hører altså til de største, men afgjort til de mest besynderlige og vilde.